Introducere

Aceste conditii generale stabilesc regulile, modul si conditiile de cumparare-vanzare prin intermediul magazinului online www.artbutik .ro. Aceste conditii generale reprezinta un contract de cumparare-vanzare intre TIGER MC SRL si Client.

TIGER MC SRL da clientului posibilitatea de a cumpara produsele oferite prin intermediul magazinului online prin plasarea de comanda si achitarea pretului respectiv de vanzare.
Clientul poate efectua comenzi de cumparare a produselor oferite prin intermediul magazinului online doar dupa ce si-a dat acordul cu conditiile generale prezente, prin aceasta angajându-se sa le respecte.

Magazinul online www.artbutik.ro este operat de societatea TIGER MC SRL, {cu sediul in Baia Mare, str. Minerilor 10, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J24/1284/2023  C.U.I 48714543} care își rezervă dreptul de a modifica conținutul și/sau structura site-ului în orice moment și fără nici o informare prealabilă.

Întregul conținut al site-ului www.artbutik.com este protejat prin legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul și prezentarea site-ului sunt detinute de TIGER MC SRL. Este interzisa copierea, modificarea, afișarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licențierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului în orice scop, fără consimțământul scris al TIGER MC SRL.

Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Sub denumirea “Client” se întelege o persoana fizica sau juridica care si-a dat acordul cu conditiile generale prezente.
Publicarea caracteristicilor principale ale produselor si a pretului lor de vanzare in magazinul online in esenta sa reprezinta o invitatie publica în sensul art. 290, al. 1 din Legea Comerciala pentru plasarea unui ordin de cumparare in concordanta cu acestea.
Fiecare ordin de cumparare plasat de client prin magazinul online, in baza acestor conditii generale, este realizat ca rezultat al executiei contractului de cumparare-vânzare dintre parti.

Procedura de plasare a comenzii/ordinului de cumparare

Procesul de cumparare incepe dupa ce clientul a ales produsul.

Pentru a comanda de pe www.artbutik.ro trebuie să selectați produsele, să le adăugați în coșul de cumpărături, să completați datele dvs. corecte de contact. Toate preturile produselor din magazin sunt afisate în RON, fara TVA (firma neplatitoare de TVA). Preturile sunt unitare si nu includ costurile de livrare. După ce finalizați comanda veți primi confirmarea comenzii pe adresa de e-mail. Operatorii nostril va vor suna pentru confirmarea comenzii, si vor nota detaliile pentru personalizarea produselor alese. Clientul poata sa trimita un e-mail la adresa vanzari@artbutik.ro, (precizat la descrierea produselor) cu detaliile personalizarii (culoare, dimensiune, material, poza, text, etc).

In cazul în care clientul a introdus e-mailul gresit, adresa si/sau un numar de telefon nevalid, incomplet sau gresit, comanda este considerata nevalida si magazinul firma nu este obligata si nici angajata in executarea acesteia.

3. Metode de plata si livrare

Pentru orice comanda din magazinul www.artbutik.ro, poti alege una dintre modalitatile de plata prezentate mai jos:
Plata in numerar, la livrare

Aceasta metoda (ramburs) se refera DOAR la produsele NEPERSONALIZATE! La livrare clientul va achita contravaloarea comenzii sale direct curierului care ii aduce produsul.

Plata in cont bancar

Dupa confimarea comenzii prin telefon, veti numarul contului bancar. Plata in cont se face anticipat, inainte sa fie trimis coletul. Taxa de transport se poate achita odata cu produsele comandate, sau la ridicarea coletului direct la curier.

Livrarea produselor:

•   TIGER MC SRL trimite colete prin curier.  

•   Exista posibilitate de a livra prin curier trimis de client, dar asta doar cu plata in avans a produselor comandate.

•   Termenul de livrare pentru comenzile din magazinul online www.artbutik.ro este in functie de comanda. La fiecare produs este afisat termen de executie, care nu  include si termenul de livrare. Dupa realizarea produsului se va trimite coletul, iar termenul de livrare variaza intre 1 si 3 zile lucratoare, in functie de greutatea si distanta pe care o parcurge coletul.

•   Nu suntem răspunzători pentru livrări întarziate din vina firmei de curierat, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea gresită a unei expedieri în cazul fortuit care este generat de următoarele situații independente de voința noastră: – blocaje rutiere, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfășurări a itinerariului propus – cauze naturale: seisme, furtuni, incendii, inundații, fără a ne limita doar la acestea.

Cheltuieli de livrare:

•    Livrarea este gratuita pentru orice comanda care are valoarea peste 300 lei
•    Pentru comenzile cu o valoare mai mica de 300 lei, se aplica o taxa de transport de 25 lei/ colet, indiferent de numarul produselor comandate. Suma de mai sus reprezinta doar taxa de transport.
•    Pentru livrari internationale, va rugam sa ne contactati

Politica de retur
Site-ul  www.artbutik.ro  comercializeaza in principal produse personalizate dupa specificatiile clientilor, care se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care clientul opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre acesta, produsele suferind astfel , acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Majoritatea produselor comercializate pe site-ul www.artbutik.ro intra sub incidenta acestei exceptii, fiind personalizate in mod clar, dupa specificatiile prezentate de client.
In cazul produselor nepersonalizate, potivit legislatiei in vigoare, Cumparatorul are dreptul sa notifice în scris, printr-o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (email – pe adresa vanzari@artbutik.ro ) TIGER MC SRL,ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produsului. In acest sens, se poate folosi un model de formular de retragere, conform exemplului de mai jos. 
Model de formular de retragere
(prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract)
Către : [aici se introduce numele, adresa şi, dacă este cazul, numărul de telefon, şi adresa de email ale comerciantului – TIGER MC SRL]:
Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse 
Comandate la data (*)/primite la data (*)
Numele consumatorului (consumatorilor) Adresa consumatorului (consumatorilor)
Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)
Data
(*)A se elimina menţiunea inutilă, după caz.
Singurele costuri ce revin clientului sunt cheltuielile legate de returnarea produselor, care se va face la adresa indicata de TIGER MC SRL. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, inclusiv cadourile oferite). Returul va fi acceptat daca produsul este in aceeasi stare in care a fost livrat, neutilizat, fara pete, fara urme de uzura sau rupturi si este complet, inclusiv cu accesorii. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva, etc. Rambursarea costurilor se va face in termen de cel mult 14 zile de la receptionarea produselor, folosind aceeasi modalitate de plata folosita de Cumparator (in acest sens, clientul va trebui sa furnizeze TIGER MC SRL un cont bancar in care sa se poata vira sumele corespunzatoare returului). Cumparatorul suporta costurile de returnare si este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. În momentul primirii articolelor la sediul nostru, acestea vor fi evaluate și eventualele diminuari ale valorii produselor vă vor fi comunicate de către un reprezentant al nostru în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data ajungerii articolelor la sediul nostru.
Consumatorul poate solicita returnarea produselor personalizate in urmatoarele situatii:
Daca produsul nu este conform cu specificatiile de pe site.
In acest caz, clientul poate opta pentru inlocuirea produsului conform specificatiilor sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un alt produs mai scump, se va achita diferenta pana la valoarea produsului mai scump, iar daca se inlocuieste cu un produs mai ieftin TIGER MC SRL va returna diferenta.

Costurile de transport pentru produsul inlocuitor sunt suportate de TIGER MC SRL

Produse ce au fost livrate gresit, alte produse decat cele solicitate pe site prin comanda ferma.
Consumatorul va returna produsul pentru inlocuire, fara sa mai achite cheltuieli de transport. In acest caz poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii.

6. Drepturi de autor

Prin trimiterea imaginilor spre a fi prelucrate de catre noi, va asumati si declarati pe propia raspundere ca detineti drepturile de autor ale imaginii,sau permisiunea scrisa a propietarului de a folosi imaginea sau imaginile respective. www.artbutik.ro nu va fi responsabil sub nici o forma de eventualele litigii ce pot aparea in urma nerespectarii legii dreptului de autor.

Intregul continut al site-ului www.artbutik.ro (baze de date, texte, imagini, logo-uri, elemente grafice, concepte creative etc.) este proprietatea TIGER MC SRL si este aparat de legile in vigoare pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul proprietarului a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare.

Imaginile produselor, descrierile, specificatiile, materialele video etc. sunt  publicate cu acordul implicit sau explicit al detinatorilor de drepturi, cu respectarea legilor copyright-ului.
Daca intalniti o situatie de incalcare a dreptului de autor, va rog sa ne raportati situatia pe adresa vanzari@artbutik.ro

7. Disponibilitatea produselor
Produsele TIGER MC SRL sunt realizate/decorate manual. Crearea produselor comandate incepe cu confirmarea platii unui avans sau sumei totale a comenzii dumneavoastra. Daca din motive obiective (probleme tehnice sau indisponibilitate materie prima) nu putem sa realizam comanda dvs. ne angajam sa va anuntam de indisponibilitatea temporara si cum putem remedia problema.

La fiecare produs este afisat termenul de executie. Acest termen poate sa fie mai scurt sau mai lung. Daca se lungeste termenul din vreun motiv anume, clientul va fi anuntat telefonic sau prin mail.

8. Declinarea responsabilitatii
Produsele prezentate in acest site nu sunt in stoc, ele se pot realiza doar la comanda. Fiecare produs este unicat, si confectionat/personalizat/decorat manual. Pozele sunt cu scop informativ, nu putem realiza doua produse identice, deoarece nu lucram ‘la banda’. Deci clientul sa nu se astepte la un produs 100% identic cu ceea ce vede in poza aleasa.

TIGER MC SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc.

In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca TIGER MC SRL isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

Imaginile produselor sunt prezentate pe website cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi din puct de vedere al nuantelor de culoare,fapt datorat diferentelor de culoare intre nuantele digitale, prezentate pe monitor si nuantele tiparite. In acest sens, nu vom emite o notificare prealabila.
Valoarea maxima a obligatiilor TIGER MC SRL fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de TIGER MC SRL  de la clientul respectiv. 
Dupa expedierea acceptarea produselor si trecerea termenului de 10 zile pentru returnarea produselor, clientul nu mai poate pretinde catre TIGER MC SRL returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor.

9. Date cu caracter personal
Datele cu caracter personal comunicate de client nu vor fi facute publice conform Legii de protectia datelor cu caracter personal si Codului de procedura fiscala.

Informatiile pe care ni le comunicati sunt necesare pentru prelucrarea si livrarea comenzilor precum si pentru emiterea facturilor. Absenta acestor informatii poate antrena anularea comenzii dumneavoastra. Prin comandarea produselor pe site-ul www.artbutik.ro  va angajati sa ne furnizati informatii corecte si valabile.
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, TIGER MC SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Astfel, TIGER MC SRL poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter, si poate trimite felicitari sau alte mesaje speciale.

Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.artbutik.ro  poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa:  Baia Mare, str. Minerilor 10, jud. Maramures.

10. Rezolvarea litigiilor
TIGER MC SRL incearca si doreste solutionarea eventualelor litigii pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate raspunderea. Forta majora invocata si probata de una din parti in conditiile legii, exonereaza partile de obligatii – cu exceptia obligatiei de plata pentru serviciile prestate pana la aparitia ei – pe intreaga durata a fortei majore.

11. Asistenta si solutionarea problemelor
Pentru informatii suplimentare, asistenta si rezolvarea problemelor te rugam sa ne contactezi telefonic la numarul 0762201570 sau prin email: vanzari@artbutik.ro. Programul este de luni pana duminica, intre orele 9- 20, cu exceptia unor evenimente speciale pe care le vom anunta pe site.

Aceste Conditii generale intra în vigoare la data de  01 Septembrie 2016. TIGER MC SRL isi rezerva dreptul de a le modifica în orice moment, publicand in acelasi timp modificarile respective pe site-ul www.artbutik.ro, impreuna cu o notificare privind publicarea acestora. Modificarile ulterioare in Conditiile generale nu afecteaza relatiile contractuale dintre client si TIGER MC SRL pentru comenzile plasate anterior acestor modificari.

Shopping Cart